Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES platný od 13.12.2014 dle nařízení EP č. 1169/2011

Od 13. 12. 2014 nabývá platnosti nařízení EP č. 1169/2011 upravující alergeny v potravinách. Naše porkmy jsou zpracovávány obvyklým způsobem, ale mohou obsahovat tyto alergeny:

  • 1 Obiloviny obsahující lepek
    1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda, 1f kamut, 1g jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  • 2 Korýši
    a výrobky nich
  • 3 Vejce
    a výrobky z nich
  • 4 Ryby
    a výrobky z nich
  • 5 Podzemnice olejná (arašídy)
    a výrobky z nich
  • 6 Sójové boby (sója)
    a výrobky z nich
  • 7 Mléko
    a výrobky z něj
  • 8 Skořápkové plody (ořechy)
    8a mandle, 8b lískové ořechy, 8c vlašské ořechy, 8d kešu ořechy, 8e pekanové ořechy, 8f para ořechy, 8g pistácie, 8h makadamie a výrobky z nich
  • 9 Celer
    a výrobky z něj
  • 10 Hořčice
    a výrobky z ní
  • 11 Sezamová semena (sezam)
    a výrobky z nich
  • 12 Oxid siřičitý a siřičitany
    v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
  • 13 Vlčí bob (lupina)
    a výrobky z něj
  • 14 Měkkýši
    a výrobky z nich

O těchto alergenech v našich pokrmech budete informování na jídelníčku formou čísla za pokrmem.

Akce a události

7 září

Náchodské kuronské slavnosti - vystoupení kroužků

26 září

Výbor školy 17:00